3 HeViä syytä valita Chipsters

Main Image
Erilaisia hedelmiä ja vihanneksia

Tuoreus taattu vuodenajasta riippumatta. Monipuolisesti värikästä, kotimaasta ja kauempaa. Luotettavasti nopeat ja varmat toimitukset.

Chipsters Foodin HeVi-valikoimasta löydät Grönsakshallenin laadukkaat vihannekset, kasvikset ja hedelmät. Grönsakshallen on Pohjoismaiden johtava tavarantoimittaja niin valikoimissa, palvelussa kuin laadussakin. Lisäksi innovatiivinen keittiömestaritiimi tekee jatkuvaa kehitystyötä valikoiman laajentamiseksi ja uudistamiseksi.

Laajan tuotevalikoimamme avulla pyrimme palvelemaan teitä entistäkin paremmin ja monipuolisemmin. Vastaamme siitä, että tuotteet vastaavat laatutietoisten asiakkaidemme vaatimustasoa. Toimittajan kanssa sovitulla tilaus- ja toimitusrytmillä varmistamme tuotteiden tuoreuden ja raikkauden.

Chipstersin vihannes-, juures- ja hedelmävalikoimasta saat nämä ja paljon muita erikoisia tai tuiki tavallisia HeVi-tuotteita. Ota yhteyttä myyntiimme – teemme parhaamme sen eteen, että asiakkaidemme tarpeiden mukaiset HeVi-tuotteet löytyvät valikoimastamme!

3547 Vihreä retikka / Vesimeloniretikka

Vesimeloniretikan (watermelon radish) nimi tulee kauniista punertavasta sisuksesta ja vaaleasta, keltavihreästä kuoresta. Pallomaisen pyöreä juures on halkaisijaltaan n. 5–8 cm. Rakenne on rapsakka, maku makea ja miedosti pippurinen.

Vesimeloniretikkaa käytetään usein tuoreena – raasteena tai suikaloituna salaateissa. Aasiassa tätä retikkaa hyödynnetään laajemmin ja käytetään kuten muitakin juureksia, leikattuna ja keitettynä esim. keitoissa.

1715 Osterinlehti

Osterinlehti sopii erinomaisesti kalan kumppaniksi, koska se korostaa maun merellisyyttä. Yleisimmin osterinlehtiä käytetään kylmänä, esim. koristeyrttinä yhdistettynä tillin ja/tai kukkien kanssa yrttisalaatiksi, mutta se sopii käytettäväksi myös lämpimänä.

Vesimeloniretikkaa ruusuksi leikattuna ja osterinlehtiä lautasella
Ruusu vihreästä retikasta & osterinlehtiä

19642 Jäkälä

Jäkälää käytetään yleensä friteerattuna ja sitä voidaan maustaa tai värjätä erilaiseksi maustepulvereilla. Kokeilemisen ja ihastelun arvoista on esim. rosmariininmakuinen ja punajuurivärjätty jäkälä.

Frittijäkälä toimii hyvin myös aperitiivin tapaan maun herättäjänä sekä pikkusuolaisena pöydässä sipsien ja pähkinöiden tapaan – mutta toki se on kaunis ihan vain koristeenakin.

1603 Viinisuolaheinä / Vene Cress

Viinisuolaheinällä on ateriakokonaisuutta raikastava vaikutus. Siinä on ketunleivästä tuttu hapokas maku.

Sopii hyvin käytettäväksi yrttisalaattisekoituksissa, pestoon ja kauniin väriloistonsa vuoksi tietysti koristeluun.

Jäkälää & viinisuolaheinää purkissa
Vene cress & jäkälä

6016 Sienisekoitus / laatikko, n. 2,5 kg

Sienilaatikossa on vaihteleva sekoitus kauden sieniä, yhteensä viittä eri sienilajia. Sekoitus vaihtelee sesongin mukaan, ja siksi määriä/suhdetta ei voida etukäteen tarkemmin määritellä.

Erilaisia ruokasieniä ja tryffelipurkki
Sienisekoitus messuesittelyssä

6014 Tryffeli

Tryffeleitä, "metsien mustia timantteja", on monia eri lajikkeita: mm. Bourgogne eli mustatryffeli (Tuber aestivum), joka kasvaa tammen ja pähkinäpensaan juuristoissa ja kuusen juurella viihtyvä kalkkitryffeli (Tuber borchii). 

Tämä kallisarvoinen mutta riittoisa herkku soveltuu esim. risottoihin ja pastoihin, munakkaisiin ja juustojen kera tai mausteeksi mm. salaatinkastikkeisiin ja öljyihin. Ohuita lastuja riittää vain muutama, ja veden kielelle saava tuoksu valtaa keittiön!

Huom! Säilytä tryffeli jääkaapissa tiivissä, mielellään lasisessa astiassa äläkä kuumenna yli 80-asteiseksi. Tryffeli on tuoreena herkullisimmillaan, mutta säilyy käyttökelpoisena 7–10 päivää.


P.S. Muistathan hyödyntää myös esikäsiteltyjä ja tarjoiluvalmiita tuotteita – helppoutta, nopeutta ja mukavuutta ruoanvalmistukseen

  • vähentämällä leikkuutyötä: turvallisia käyttää, säästävät aikaa
  • vähemmän hävikkiä ja biojätettä
  • raikkaita ja hyvän makuisia

Ota yhteyttä HoReCa-myyntiimme ››

Grönsakshallenin monipuolinen HeVi-valikoima on saatavilla kauttamme! Tutustu ››


Artikkeli on julkaistu alunperin Chipstersin vanhalla sivustolla 2/2017 Helsingin Fastfood & Café & Ravintola 2017 -messuja silmällä pitäen. Sivustouudistuksen yhteydessä on voitu muokata / korjata joitakin yksityiskohtia (esim. linkit tai kuvat), jotka eivät vaikuta alkuperäisen artikkelin asiasisältöön.