Sous vide. Siivuta, möyhennä, murenna, nyhdä

Main Image
Sous vide -nyhtöporsasta ja punasipulia lautasella

Oletko jo kokeillut monikäyttöisiä ja herkullisia sous vide -menetelmällä valmistettuja lihojamme? Uskallamme väittää, että A. Kasténin sous vide -tuotteemme ovat maan parhaita – ja uskomme, että maistettuasi tuotteitamme olet samaa mieltä.

Tuoreesta lihasta valmistettu sous vide

Valmistamme sous viden vain parhaista tuorelihoista. Kaikki A. Kasténin mureat porsaan ja härän sous vide -lihat valmistetaan Porvoossa, omassa herkkukeittiössämme ammattitaidolla. Kaikki sous vide -tuotteemme myös myydään tuoreena, jolloin lihan maku ja rakenne on parhaimmillaan. Valikoimissamme on pysyvästi useita sous vide -tuotteita, mm. härän rintaa, chuck rollia sekä porsaan kylkeä ja lapaa. Teemme myös jatkuvaa tuotekehitystä trendien ja asiakkaidemme tarpeiden mukaan!

  • Pitkä säilyvyys & nopea käyttää – voit tilata vaikka ihan varmuuden vuoksi ja vastaisen varalle.
  • Kaikki tuotteemme ovat harmaasuolattuja (suolan osuus n. 1,3 %).
  • Meillä kaikki lihat kypsennetään tarkasti tietyssä (salaisessa) lämpötilassa juuri sen ajan, minkä eri lihalaadut vaativat ollakseen täydellisiä: chuck roll lähes 20 tuntia ja muut "suvituotteet" hieman vähemmän.

Psst! Tuotekehityksestämme kuuluu, että on suunnitteilla jotain mielenkiintoista uutta, erityisesti joulubuffaan sopivaa... Kysy lisää myyjältäsi!


Mitä sous vide on?

Sous vide on ranskaa (lausutaan ”su viid”) ja tarkoittaa suoraan käännettynä "tyhjiössä" tai "vakuumissa". Sous vide -tyhjiökypsennys/vakuumikypsennys tapahtuu siis ilmatiiviissä pussissa. Lämpötila on paljon uunia tai paistamista matalampi ja tarkkaan valvottu, sillä sen on pysyttävä tasaisena koko kypsennyksen ajan. Sous vide -tuotteet kannattaakin hankkia asiaan perehtyneeltä ammattilaiselta, jolloin keittiössä säästyy myös aikaa.

Lihan voi myös maustaa ennen tyhjiökypsennystä, mutta me käytämme vain suolausta. Liha kypsennetään mureaksi ja jäähdytetään nopeasti alle +3 asteeseen. Kypsän tuotteen säilytysaika on menetelmän ansiosta useita viikkoja.

Kun liha otetaan vakuumista, sen voi kuumentaa, ruskistaa ja lisämaustaa haluamallaan tavalla. Pussissa oleva maukas liemi pitää lihan mehevänä ja sitä voi hyödyntää esimerkiksi kastikkeen valmistuksessa. Kun lämmität tai ruskistat sous vide -lihan, huolehdithan, ettei se pääse kypsymään liikaa!


Vinkki! Täytetyt patongit

Sous vide -menetelmällä valmistetusta lihasta voit valmistaa nopeasti herkullisia täytettyjä patonkeja. Tarvitset näitä aineksia (Chipsters-tuotenumero suluissa):

  • Tuoretta patonkia
  • Porsaan lapaa (72132)
  • Punasipuliviipaleita (15393) tai punasipulihilloketta (66555)
  • Tomaattiviipaleita (15139)
  • Ruukkusalaattia (1303)
  • Tartarkastiketta (66748)

Etkö saa Maistuvat-asiakaskirjettämme? Se on asiakkaillemme tarjolla sekä painettuna että sähköisenä. Jos haluat Maistuvat, otathan yhteyttä myyjääsi!